VW Amarok en ny pickup fra Volkswagen

Det er lenge siden VW har hatt en skikkelig pickup i programmet sitt men VW Amarok ser ut til å være en imponerende bil.

Foto: Wikimedia Commons

Volkswagen selv uttaler att denne bilen skal kunne ta opp konkurransen med Toyota Hilux, Nissan Navarra og Mitsubishi L200. Men her i Norge har Izuzu D-Max hatt enorm suksess de siste par årene så VW Amarok har nok av sterke konkurrenter og bryne seg på.

Det er ventet att bilen kommer til forhandlerne litt ut på nyåret, og den blir i første omgang levert med en 2 liters diesel på 163 Hk og har et dreiemoment på 400 Nm. Bilen er 5,25 meter lang og vekten vil ligge på mellom 1900 – 2100 kg alt etter som hvilken modell det er.

Med 0-100 km/t på meget respektable 11,1 sek er den heller ingen sinke i trafikken. Forbruket er kanskje ledende i denne klassen med knappe 0,8 liter på mila.Prismessig sett vil Amarok ligg på omtrent samme nivå som sine konkurrenter alt etter utstyr, motor, enkel eller dobbelkabin.

For den som lurer på hva Amarok betyr så er det ulv på Inuitt språket, det stammer fra en legende i Eskimoenes mytologi. Om en stor ulv som som jakter alene og ikke i flokk som er vanlig.

[starrating]

, , ,

Ingen kommentarer.

Legg igjen en kommentar

hit counter