Tommy Rustad er populær i Sverige

Motorsporthelten Tommy Rustad er populær i Sverige, nettstedet TouringCarTimes.com hadde en avstemning tidligere i år og der gikk Tommy til topps som den beste STCC føreren i 2009.


Tommy Rustad vant i fjor STCC mesterskapet med en Volvo C30. I år derimot har han fått en katastrofalt dårlig start og har bare 3 poeng etter de første fem løpene. Neste løp skal gå i Gøteborg, det er et gateløp og det var der Tommy tok sin første seier i fjor så han håper att dette løpet blir et vendepunkt i 2010 sesongen.

Tommy Rustad ble for alvor kjent her i Norge da han ble med i programmet Autofil. Der rattet han mange biler rundt Rudskogen, i tillegg til andre krumspring han var med på sammen med Jan Erik Larssen. Nå har jo dette radarparet også dukket opp i den nye serien Broom på TV2 der de fortsetter i samme lest. Og det er jo bra for vi motorinteresserte gutta!

Tidligere har Tommy Rustad også drevet med rallycross og er flere ganger Norgesmester. Senere har han kjørt racing i Formel Renault og Sport Spider ute i Europa. De siste ti årene har han stort sett holdt seg til STCC(Swedish Touring Car Championship). Tommy kjører nå for fabrikkteamet til Volvo og vant som kjent serien i fjor. Dette er et stort og profesjonelt team som Volvo satser mye på. Teamkameraten Robert Dahlgren leder forøvrig STCC så langt denne sesongen og er over 70 poeng foran Tommy.

Tommy som også vant STCC i 2000 har altså fått en «tråkig» start på sesongen men håper att han har lagt uhellene bak seg og får kjørt seg oppover på resultatlistene utover i mesterskapet.

, , , , , ,

Ingen kommentarer.

Legg igjen en kommentar

hit counter