Tips som gjør bilferien bedre

Sommerferien nærmer seg og mange reiser på ferie med bil.

Men ved å ta noen forholdsregler kan bilferien gjøres mye mer behagelig. Er bilen fullpakket og familien skal på tur kan det være greit å ha orden i sakene og her følger noen tips som kan være verdt å se nærmere på.

Takboks

Eller skiboks som den også kalles er smart å ha når du skal på tur med familien, de finnes i et stort utvalg til de fleste bilmodeller. Man kan også kjøpe spesial bagger som har samme form som takboksen og da utnytter man plassen maksimalt. Men ikke last for mye tunge saker på taket, klær, soverposer og lignende er fint å plassere i takboksen.

Oppbevaring

Har du liten plass i bilen anbefales det att du bruker bagger til bagasjen din, de er lettere å stue sammen i forhold til kofferter. For oppbevaring av gjenstander som ofte blir brukt kan det være lurt og ha en kasse av plast som du setter ytterst i bagasjerommet. Om bilen ikke har koppholdere så skaff deg det, så har mor og far plass til termoskoppen med kaffe.

Les også: Skifte hjul på bilen

Kjølebag

Det er jo greit å ha med seg litt mat og drikke når man skal på tur og da er en 12-volts kjølebag perfekt å ha med seg. Koster ikke så mange hundrelappene og de er ganske effektive også, kjøler gjerne ned ca 20 grader kaldere enn omgivelse temperaturen.

Navigering

Kart og kartbøker er vel i ferd med å bli gammeldags, så for en problemfri navigering både inn og utenlands anbefales det å bruke GPS. Mange mobiltelefoner har nå bra GPS funksjoner men dedikerte enheter for bil er bedre og en rimelig investering for de fleste.

Underholdning

Har man barn i baksetet kan de gjerne bli litt utålmodig etterhvert men den beste barnevakten i så måte er DVD skjermer. Helst to separate skjermer så barna kan se på forskjellige filmer om de vil.

Så med litt planlegging kan ferien bli riktig så vellykket og man slipper stress og sure miner, ha en fin bilferie!

[starrating], , , , ,

4 Responses to Tips som gjør bilferien bedre

 1. Zmarty 26/06/2010 den 11:51 #

  Bilferien min var myyye bedre! 🙂 Takboks? Nei, her kjører vi uten tak! Kjøleboks? Ja, med kald Miller og Cola i. Navigering? Ja, GPS i bilens land er et must. Underholdning? Det er underholdning nok å kjøre langs de amerikanske veiene.

  Sjekk ut vår 4 ukers bilferie i Florida på usaguiden.no
  DET var bilferien sin det…

 2. BilTips 26/06/2010 den 13:12 #

  Har vært noen ganger i USA og en ting er sikkert, det er godt tilrettelagt å være bilfører «over there». Det er ikke tull når de sier att USA er bilens hjemland 🙂

Trackbacks/Pingbacks

 1. Klima i bilen | Diggmeg - 08/06/2010

  […] også: Tips som gjør bilferien bedre AKPC_IDS += […]

 2. Regler for rundkjøring - 05/07/2010

  […] også min artikkel om Tips som gjør bilferien bedre og her har du et godt tilbud på to gode bilmagasin! AKPC_IDS += […]

Legg igjen en kommentar

hit counter