Tips om vinterdekk

Tips om vinterhjul på BilTips.netRapporter om snø begynner å komme inn fra flere steder i landet og da er det på tide og legge om til vinterhjul.

I Sør Norge er fristen for piggdekk 1 november og i Nord-Norge 15 Oktober, men om forholdene tilsier det er det ingenting i veien for å sette de på nå. Men er du usikker på tilstanden på dine vinterhjul er det litt dumt om du oppdager nå att dekkene dine ikke var så gode som du trodde. For må du kjøpe nye vinterdekk nå må du regne med lange køer på dekk-forhandlerne for nå er den absolutte høysesong i så måte.

La det være klart med en gang att ikke spar penger på vinterhjul, det er rett og slett gambling med egen sikkerhet. Anbefaler å lese igjennom dekk-tester i motorpressen, og finn det vinterdekket som passer best ditt kjøremønster.

I årets vinterdekk test i bladet Motor kom Nokian Hakkapeliitta 7 på topp tett fulgt av Continental Contilice Contact i piggdekk klassen. Til topps i piggfrie dekk kom Goodyear Ultra Grip Ice+ og i likhet med den andre klassen kom produsenten Continental på andre plass med dekket Continental ContiViking Contact 5. I begge klassene skilte det bare 0,1 poeng mellom de i toppen og det vil i praksis si att dekkene er jevngode.

Flere av testvinnerne kan kjøpes her til 10% rabatt ut Oktober!

Som sagt styr unna billigdekk, når det gjelder vinterdekk er det kun kvalitet som teller og det er kvalitet som vinner dekk-testene! Hva du velger av piggdekk eller piggfritt må være opp til en selv, her kommer en del faktorer inn i bildet. Bosted, kjøreforhold, by, land eller om du bor til fjells. Selv skal jeg legge om til vinterhjul i morgen, når skal du gjøre det?

[starrating]

, , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Tips om vinterdekk | BilTips.net -- Topsy.com - 20/10/2010

    […] This post was mentioned on Twitter by Sabaiweb, Sabaiweb. Sabaiweb said: Tips om vinterdekk http://goo.gl/fb/IsFMa […]

Legg igjen en kommentar

hit counter