Skandinavisk rallysvingteknikk, «the Scandinavian Flick»

Foto: BilTips.net

«The Scandinavian Flick» er en svingteknikk som benyttes i rallykjøring. Poenget med teknikken er selvsagt å få bilen gjennom en vanskelig sving raskest mulig, men brukes også som showeffekt fordi det ser heftig ut med den kraftige overstyringen som gjør at bilen mer eller mindre kommer sideveis gjennom svingen.

Hvem som er opphavsmannen til denne svingteknikken er blitt borte i glemselens slør, men det man vet er at teknikken stammer fra de skandinaviske rallykjørerne på det heftige 60-tallet, som brukte teknikken aktivt.

De forhjulsdrevne bilene på 60-tallet, som Mini, var lettere å svinge hvis man brukte bremsepedalen til raskt å forflytte vekten bakfra og fremover, slik at veigrepet på bakhjulene ble redusert helt til de begynte å gli. Betegnelsen «flick» kommer fra den raske rattbevegelsen i motsatt retning av svingen som skulle til for å utløse vektoverføringen og dermed sladden.
Teknikken kan kort beskrives som følger:
Ved inngangen til svingen styrer føreren lett, men raskt, bilen i motsatt retning av svingen og deretter raskt tilbake, mens han samtidig slipper gassen, og i enkelte tilfeller, avhengig av fart og andre forhold, bremser litt. Dette gjør at bilen sladder sidelengs med nesen mot innsiden av svingen. Styringen følger hele tiden svingens retning og føreren, og når føreren slipper bremsen og holder gassen inne, vil bilen gå som et skudd rundt svingen i ønsket retning. Det vil selvsagt være nødvendig med avpasset motstyring for å kompensere overstyringen.
Det er faktisk aktuelt med praktisk bruk av denne teknikken for vanlig kjøring også. De fleste biler er i dag utstyrt med forhjulsdrift og har dermed automatisk en tendens til understyring. I høy hastighet og under normale forhold vil dette gjøre bilen mer stabil, men kan kreve større rattutslag, noen ganger helt til grensene for veigrepet. En kyndig fører vil kunne motvirke understyringen ved å bruke en forsiktig form for «the Scandinavian Flick», som gjennomfører en vektoverføring som kompenserer understyringen, men som ikke starter en sladd. Men dette er ikke noe vanlige førere bør forsøke seg på, da det kan være meget farlig og kan føre til at man mister kontroll over bilen.
Spesielt må man være oppmerksom på at de store, tunge firehjulstrekkerne, som er så populære nå for tiden, har et meget høyt tyngdepunkt. Dette kan føre til at bilen velter istedenfor å begynne å sladde. I det hele tatt er dette noe som eventuelt må innøves på en bane under sikre forhold, da en uøvd fører lett vil kunne komme til å overkompensere for sladden, slik at bilen kjører av veien. Man sa om én av rallykjørerne som brukte denne teknikken på 60-tallet at han brukte siderutene like mye som frontruten for å se hvor han kjørte. Som følge av dette måtte sidevinduene og frontruten skiftes ut med nytt bilglass før hvert løp for å sikre at han hadde fri sikt.

, , ,

Ingen kommentarer.

Legg igjen en kommentar

hit counter