Road trip i USA

Foto: BilTips.net

Takket være sin enorme størrelse har USA et imponerende naturlig mangfold og en lang rekke spennende byer å by på. Den beste måten å få med seg alt dette på, er ved å ta seg en rundtur i USA med bil.

Den antakelig mest kjente rundturen med bil er Route 66, som strekker seg fra Chicago til Los Angeles. Før selve bilveien ble anlagt på denne strekningen på 1920-tallet gikk den gamle nasjonale jernbanen gjennom dette området, og på 1930-tallet ble strekningen flittig brukt av tusenvis av gårdsfamilier som flyktet fra østkanten av landet til det solfylte California i håp om å finne seg jobb. Dette førte til at veien ble en av de viktigste i landet, og forfatteren John Steinbeck omtalte den som Moderveien i sin berømte roman Vredens druer. Fra 1950-tallet og utover mistet imidlertid veien mye av sin viktighet samtidig med at de mange motorveiene gjennom landet ble bygget. Mange velger likevel å følge denne historiske veien i dag for å se noe av det flotteste USA har å by på: vakre strender i Los Angeles, det majestetiske Grand Canyon, indianske samfunn midt i det sørøstlige ørkenlandskapet og den spennende byen Chicago.

En annen populær rundtur i USA er turen langs Stillehavskysten som starter ved Olympic nasjonalpark i nord og ender opp i San Diego i sør. Den rundt 2400 kilometer lange strekningen byr på alt fra skoger til nesten ørkenliknende landskap. På turen sørover krysser veien munningen av Columbia River og fører deg gjennom de flotte skogene og forbi de enorme trærne langs veien i den nordre delen av California. Her kan du også se trær som er så store at hele bilveier passerer midt gjennom trestammen. Veien går videre gjennom distriktet Big Sur, som byr på en fantastisk utsikt langs kysten, før de lange, vakre sandstrendene i det sørlige California nås. Kyststrekningen tilbyr imidlertid ikke bare vakre naturopplevelser, og veien går også gjennom sjarmerende byer som Seattle, San Francisco, Los Angeles og San Diego.

Det andre alternativet for de som ønsker seg en tur med bil langs kysten i USA, er rundturen langs Atlanterhavskysten. Den rundt 3000 kilometer lange strekningen strekker seg fra Frihetsgudinnen i New York til Key West i sør og byr på alt fra små kystbyer og gamle fiskerlandsbyer til strender, store våtmarkslandskaper og uberørte skogsområder. Veien går gjennom Atlantic City, som byr på kasinoer og glitter, forbi populære feriesteder for badeglade amerikanere, som blant annet Ocean City og Myrtle Beach, og forbi viktige steder forbundet med den amerikanske borgerkrigen på turen sørover. Videre nedover kysten kan du oppleve de mange kilometerne med sandstrand i Florida, og du vil passere populære feriesteder som Palm Beach og Miami Beach. Helt i sør tilbyr veien over øyene The Keys en vakker utsikt langs kysten, før den ender opp i den hyggelige byen Key West.

Det finnes dessuten en rekke andre rundturer du kan ta for å oppleve noe av det flotteste USA har å by på. Bestill restplass i dag og la deg fortrylle av dette mangfoldige landet!

,

Ingen kommentarer.

Legg igjen en kommentar

hit counter