Pedal-feil hos Toyota

Foto: Wikimedia

Visste du att Toyota har sjekket over 20 000 av sine biler i Norge og kun funnet antydning til feil på to av de?

Etter att det ble rapportert inn flere hendelser med att gasspedalen kanskje hadde hengt seg opp, satte Toyota i gang med en omfattende sjekk av mange modeller. En sak ble jo spesielt lagt merke til i norske media der en bilist hevder att gasspedalen hans hang seg opp og han måtte krasje bilen for å få den til å stoppe.

Men i denne norske saken ble det etter omfattende testing ikke funnet noe galt på bilens gasspedal system forøvrig. Så er dette problemet bare fem fjær som ble til ti høns?

Ikke helt fordi Toyota har innrømmet en konstruksjonsfeil i pedalmekanismen som gjør att friksjon kan oppstå og pedalen kan i meget sjeldne tilfeller henge seg opp i delvis nedtrykket tilstand. Denne feilen fikser Toyota ganske enkelt ved  å sette inn en metallskive som forhindrer denne friksjonen.

Hva gjør du?

Skulle noen oppleve att gasspedalen henger seg opp uavhengig om bilen heter Toyota eller er av et annet merke. Er det ganske enkelt bare å trykke inn clutchen om du har manuelt gear, eller trykke bestemt på bremsepedalen om du har automat da vil du kunne få stoppet bilen på en kontrollert måte!

For Toyota som er verdens største bilprodusent har disse sakene skadet selskapets renommé ganske kraftig. Men Toyota har tatt ansvar og kontrollerer alle modeller som kan være berørt og jeg personlig har ihvertfall ingen problemer med å kjøpe meg en ny Toyota om det skulle være aktuelt.

, , , , ,

Ingen kommentarer.

Legg igjen en kommentar

hit counter