Nye Volvo V60 sports wagon

Dette er navnet på den nyeste modellen til Volvo, en sportslig stasjonsvogn for de som trenger litt større plass enn de får i en vanlig S60.

Volvo satser på å selge ca 50 000 stk hvert år og det hovedsakelig på det europeiske markedet med Sverige, Storbritannia, Italia, Tyskland og Holland som de største landene.

Volvo V60 ser mer ut som en coupe i forhold til den større V70 som er mer en klassisk herregårdsvogn. Kundegruppen vil nok være yngre folk som trenger litt mer plass enn de får i en S60. Man kan også få en spesiell stylingpakke som er inspirert av X60 med fete 18″ hjul og spesielle enderør. Den blir også utstyrt med LED lys foran og bak som vil gi den et karakteristisk utseende selv i mørket.

Motoralternativ

Den kan fåes med 8 forskjellige motorer i fra sparebøssen på 1,6 L diesel og 115 Hk til toppmodellen med 3 L bensinturbo og 304 Hk. Det er også utviklet en liten 1,6 L bensinturbo motor som kommer i to utgaver på 150 og 180 Hk. Den klassiske fem sylindre turbodieselen er også på plass med to utgaver, en 2-liters D3 på 163 Hk og en 2,4-liters D5 på 205 Hk.

Nordmenn elsker stasjonsvogn og faktisk er V70 den 3 mest solgt bil i Norge i år, men lillebroren V60 vil nok ikke greie å danke ut den. Men med sitt friske utseende og sporty stil og ikke minst Volvo`s berømte sikkerhet vil nok Volvo V60 bli en populær bil her i Norge også.

Les flere nybilsaker her


http://www.youtube.com/watch?v=knUkVdfNkB0

, , , , ,

Ingen kommentarer.

Legg igjen en kommentar

hit counter