Ny GTI fra Volkswagen

Volkswagen kommer med en ny GTI, det er ikke en Golf men lillebroren Polo det er snakk om.

Foto: Wikimedia Commons, Thomas Doerfer

Den originale Golf GTI ble lansert i 1976 og ble raskt en meget populær liten racer. I årene etter det har bilen stadig vekk lagt litt på seg i alle retninger for hver ny modell som har kommet. Men nå virker det som att Volkswagen går tilbake til røttene og lager en liten men meget potent racer.

Stikkord er: lav vekt, liten motor og relativt lav pris. Den er utstyrt med en 1,4 l turbo/kompressor motor på 180 Hk og har et dreiemoment på 250 Nm. Dette gjør att den faktisk er like rask som storebroren Golf, 6,9 sekunder bruker den fra 0-100.

Polo GTI har som standard den velkjente 7-trinns DSG gearkassen og elektronisk differensialbrems som forplanter kreftene i veien på en måte som racing entusiaster liker. Ubekreftede rykter hevder også att det kommer en Polo R edition med 210 HK, og da begynner det virkelig å bli moro!

Ikke bare er den rask som en Golf GTI men den er over 100 000 kr billigere også, startprisen vil ligge på ca 345 000 kr. Denne modellen vil komme til Norge i august i år og det vil ikke forundre meg om att den blir en godt solgt modell for Volkswagen konsernet.

, , , , ,

Ingen kommentarer.

Legg igjen en kommentar

hit counter