Michael Schumacher gambler med sitt ettermæle

Michael Schumacher har vunnet Formel 1 mesterskapet hele 7 ganger og gjorde comeback denne sesongen, 4  år etter han la opp i 2006.

Foto:Wikimedia Commons

Han startet sin karriere allerede i 1990 da han vant det tyske Formel 3 mesterskapet. Året etter fikk han sin debut i Formel 1 med Jordan men byttet team etter ett løp og gikk over til Benetton. Sin første seier fikk han i Belgia i 1992, to år senere vant han mesterskapet etter en kontroversiell slutt på siste løpet i duell mot Damon Hill.

I årene som fulgte fra 1996 til 2004 var han hele tiden i teten og tok 7 titler og er fremdeles den mestvinnende Formel 1 kjører i historien. I sin siste sesong i 2006 var han også med om å kjempe om seieren men måtte slutt gi tapt for Fernando Alonso.

I fjor var det meningen att Michael Schumacher skulle steppe inn for den skadde Felipe Massa men pga nakkeproblemer måtte han gi opp det forsøket. Men likevel kunngjorde Schumacher att han ville gjøre et fullt comeback i 2010 sesongen.

Kan Schumacher lykkes?

Hans comeback har nok ikke svart helt til hans forventninger, perfeksjonisten Michael Schumacher har slitt mye for å hevde seg hittil i denne sesongen. Det spekuleres i att han har vansker med å tilpasse seg den dekk-blandingen som brukes nå. Foreløpig ligger han på 9 plass i førermesterskapet for Mercedes teamet, men poengmesssig ligger han ett hav etter de fem beste på lista.

Selv om Schumacher ikke vil greie å hevde seg i toppen i år har han allerede antydet att han vil gå for fullt i 2011 sesongen også. I boksing har man et uttrykk «they never come back» Altså med det menes gamle mestere som regel ikke greier å hevde seg i et comeback. Michael Schumacher er en ambisiøs herremann, tror du att han greier å «komme tilbake» ?

, , , , ,

Ingen kommentarer.

Legg igjen en kommentar

hit counter