Internasjonalt førerkort, trenger jeg det?

Skal du på ferie i utlandet og har planer om å kjøre bil? Da bør du sjekke ut om du evt trenger å ha med deg internasjonalt førerkort.

Reiser du i EU/EØS land i Europa er ikke dette nødvendig da det vanlige Norske førerkortet er gyldig. Men for reiser ellers rundt om i verden er det anbefalt å ha med internasjonalt førerkort. Det er ikke alltid et krav i de enkelte land, men ofte krever bilutleiere og forsikringsselskaper att du har det. Eksempel på slike land er Canada og USA.

Land som krever internasjonalt førerkort er feks populære ferieland som Thailand, Brasil, Australia, Filippinene og Sør-Afrika.

Internasjonalt førerkort blir utstedt for 1 år av gangen og det kan gjøres hos NAF(Norges Automobil- Forbund), MA(Motorførernes Avholdsforbund) eller hos KNA(Kongelig Norsk Automobilklub) KNA utsteder forøvrig dette førerkortet også for 3 år om ønskelig. Pris varierer litt hos de forskjellige organisasjoner men er betydelig billigere om du er medlem i en av de.

Hva trenger du?

Er du over 70 år eller førerkortet ditt er avhengig av det må du fremvise gyldig legeattest for minst 1 år fremover og gyldig førerkort i fra Norge eller annen EØS-stat samt att du må være bosatt i Norge. Bor du ikke i nærheten til en av disse organsisasjonene kan du sende inn nødvendige kopier og passbilde og få tilsendt ditt nye internasjonale førerkort i posten.

 

, , , , , , , , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Spaniareise - Side 2 - 11/01/2012

    […] […]

Legg igjen en kommentar

hit counter