Ikke rally-VM neste år

Det blir ikke rally-VM i Norge neste år, etter å ha arrangert runder i 2007 og 2009 kan det nå være slutt.

Foto:Wikimedia Commons

De to VM rundene som har vært i Norge ble sportslig sett meget bra og teamene var meget godt fornøyd med gjennomføringen av løpene. Men for arrangør og eiere har VM rundene i Norge vært en økonomisk katastrofe, og mange millioner kroner er tapt. Men tydeligvis er ikke økonomi en avgjørende faktor for tildeling av VM runder i WRC.

Arrangør mener det er politikk bak avgjørelsen til FIA, i motorsport verden er Norge en liten nasjon og det kan være en avgjørende faktor med tanke på nye runder i Norge. Verdensmesteren Sebastian Loeb har skrytt av vinterrally i Norge og det er en kjent sak att førerne alltid har gledet seg til å kjøre på snø.

Det har vært kontakt med Svenskene om et evt samarbeid der man arrangerer løp annet hvert år i Sverige og Norge, men det har vært en heller lunken holdning til dette fra Sverige. Og dermed er Rally i Sverige det eneste vinterløpet neste sesong.

Så hva skjer videre med Rally Norway? Det er vanskelig å si men får håpe att sportslig suksess fra Solberg gutta kan føre til att pampene i FIA får en annen holdning!

Her er terminlisten for 2011 sesongen:

13. februar: Sverige.
6. mars: Mexico.
27. mars: Portugal.
17. april: Jordan.
8. mai: Italia.
29. mai Argentina
19. juni: Hellas.
31. juli: Finland.
21. august: Tyskland
11. september: Australia.
2. oktober: Frankrike
23. oktober: Spania.
13 november: Storbritannia.
En 14. VM-runde kan bli lagt til terminlisten. Dette vil bli bestemt senest 23. juni.

, , , , ,

Ingen kommentarer.

Legg igjen en kommentar

hit counter