Har du betalt årsavgiften?

Foto:Wikimedia Commons

Om du ikke har gjort det kan du snart være i trøbbel for nå klippes bilskiltene.

Det er fremdeles over 150 000 personer som ikke har betalt årsavgiften og disse står nå i fare for å få skiltene klippet av. Statens vegvesen starter nå kontroller rundt om i landet, enten som stikkontroll eller oppsøkende kontroll i gater og boligområder.

Kontrollørene har nytt teknisk utstyr som scanner skiltet og som lar de kjapt finne ut om avgiften er betalt eller ikke. Blir du stoppet i kontroll og ikke har penger til å gjøre opp for deg, må du belage deg på å sette igjen bilen uten skilter. Og skulle dette være midt i en bygate må du selv sørge for å få fraktet bilen vekk til ett mer egnet sted, for egen regning selvfølgelig.

En dyr affære

Og for de som ikke har betalt årsavgiften kommer det i tillegg et purregebyr på 250 kr, og har du havnet i uføre som nevnt over må du også betale for evt borttauing av bil. Og 1200 kr fra Statens vegvesen når du skal hente skiltene dine på trafikkstasjonen. Legger man disse summene sammen blir det en del tusen kroner ekstra, og det er da veldig unødvendig bare fordi man ikke har giddet eller glemt å betale årsavgiften.

Les også: Slutt på oblatordningen?

Mange har fått tilsendt de nye blå oblatene som skal settes på skiltet og frist for å sette disse på er 14 august og det er jo en god stund til ennå. Men man trenger altså ikke å være bekymret selv om oblatene dine ikke har kommet ennå, fordi kontrollørene finner fort ut om du har betalt.

Så et godt tips til de som ikke har betalt, ikke utsett det lenger, kjør nå rett til nærmeste Trafikkstasjon og betal så slipper du ytterligere utgifter!

, , , , ,

Ingen kommentarer.

Legg igjen en kommentar

hit counter