Fem tips for å unngå biltyveri

Sørg for å redusere risikoen for å oppleve biltyveri ved å følge noen få enkle sikkerhetstips.

Selv om bilens design og sikkerhetssystemer har blitt stadig mer avansert, og antall biltyverier de siste årene derfor har sunket merkbart, er det fremdeles riktig å gjøre det man kan for å redusere sjansen for at noen bryter seg inn i bilen. Fra tyveri av selve bilen til tap av inventar som f.eks. bilstereoanlegg og personlige eiendeler – et biltyveri kan være særdeles ubehagelig og ende opp med å koste både tid og penger, og i tillegg øke premien på bilforsikringen. Husk på følgende fem tips, og du reduserer sjansen for å bli tyvenes mål.

Sørg for at du alltid låser dørene og lukker alle vinduer skikkelig hver gang du forlater bilen, selv om du bare blir borte i kort tid. Dette er antakelig det enkleste og mest åpenbare tiltaket du kan sette verk for å beskytte bilen og det du har i den.

Vær forsiktig med hvor du parkerer. Se opp for ting som manglende overvåkningskameraer eller omfattende tagging, og sørg for at du setter bilen et sted hvor den er lett å se for forbipasserende. Se etter godt opplyste plasser, og ikke forlat bilen uten tilsyn med mindre du føler det er trygt.

Bruk en lås til rattet. Dette kan være en effektiv måte å holde tyvene unna på, ettersom det gjør det vanskeligere å planlegge tyveriet. Tyvene vil antakelig ikke ta din bil når de kan finne et lettere offer. Du kan i tillegg montere låsemutre på hjulene for å beskytte dem også.

Det er også lurt å vurdere å koble fra ledningen til batteriet eller tennspolen hvis du er i et område med mye kriminalitet, eller hvis du skal være borte fra bilen i lengre tid. Problemene med å få bilen til å starte vil virke avskrekkende på mange tyver som er ute etter lettjente penger.

Tilbud på: Bilmagasin

Hold verdisaker ute av syne. Ved å gjemme vekk alle verdifulle ting du har i bilen, reduserer du sannsynligheten for at bilen blir mål for vinningsforbrytere. Hvis du har et musikkanlegg som kan fjernes, så husk på å gjøre det når du forlater bilen, og legg alt annet som kan friste kriminelle, inn i hanskerommet eller bagasjerommet.

Hvis du lar ting ligge rett i synet på kriminelle, kan de bryte seg inn i bilen for å stjele dem selv om de ikke er i stand til å stjele hele bilen. Dette er noe å huske på hvis du vil unngå å måtte skifte frontrute. Følg disse fem praktiske rådene, og du vil redusere sjansen for å bli offer for biltyveri.

Om forfatteren

Hurtigruta Carglass® er et av Norges ledende selskap i bransjen for reparasjon og utskifting av bilglass, og vi betjener mer enn 60 000 kjøretøyeiere hvert år, 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, 365 dager i året.

, , , ,

3 Responses to Fem tips for å unngå biltyveri

  1. Nasse 18/01/2011 den 13:37 #

    Gode tips å ta med seg dette.

  2. Ken Even Olsen 13/02/2011 den 19:06 #

    En bilalarm er ikke 100% sikker, men med mindre biltyver er ute etter akkurat din type bil, så stjeler han heller bilen ved siden av.

  3. Bjørn Are Solstad 21/04/2012 den 04:25 #

    Pass på at det ikke er steinsprut i frontruta. Den er mye lettere å knuse da.

Legg igjen en kommentar

hit counter