Er bilen din trafikksikker?

Det er mange ting en bilfører må tenke på når han eller hun skal avgjøre om bilen er i kjørbar stand, alt fra å velge sikkerhetsutstyr til bilen til å se til at alt er vel under kjøring.

Hvis bilen er skadet og må repareres, kan det bety en sikkerhetsrisiko for deg, for ikke å nevne passasjerene. Mens enkelte skader kan repareres hjemme, må mer alvorlig skade, som f.eks. riper eller sprekker i frontruten, repareres av fagfolk på verksted.

Bilen kan være en viktig del av livet når det gjelder å reise trygt fra ett sted til et annet, men det kan også være tider uten kjørbare forhold, spesielt om vinteren. Alt fra dårlige værforhold og blendende sol i horisonten til usynlige, tynne islag på veien som gjør stopplengden opptil ti ganger lengre, kan gjøre det farlig å kjøre om vinteren, til og med på kjente strekninger. Dette øker sjansen for at du kommer ut for en ulykke.

Selv om du sender bilen til regelmessig service er det viktig å jevnlig se etter om bilen har fått noen form for skade. Alt fra å sjekke lufttrykket i dekkene til å se om frontruten har fått småskader kan bli avgjørende for å håndtere småting før de utvikler seg til reelle problemer, og for å få et varsel om at bilen ikke er trafikksikker i nåværende tilstand.

Hvis bilen har riper i frontruten, kan det være uheldig å kjøre, og skaden kan lett spre seg ettersom frontruten er noe svekket. Riper i frontruten som forstyrrer utsynet til veien, kan hindre bilen i å bli EU-godkjent og i tillegg øke sjansen for å bli stoppet av politiet.

Også når du skal velge hvilken bil du skal kjøpe, kan du velge et kjøretøy som passer best til din egen kjørestil, samt utstyr som øker trafikksikkerheten. Ikke alle biler har samme grad av sikkerhetsfunksjoner, noe som betyr at du bør velge en sikker bil hvis du har tenkt å bruke den ofte, og spesielt hvis du skal ha familien med i bilen. Flere saker kan diskuteres når man sammenligner hvor sikre forskjellige biler er rangert, ettersom forskjellige rangeringssystemer, som ikke nødvendigvis stemmer overens, kan bli brukt av forskjellige firma.

Noen biler har funksjoner som er laget for å bedre førerens oppmerksomhet og reaksjonstid, og dette kan lønne seg på langtur. Alt fra klimaanlegg til servostyring og elektronisk styrte speil kan øke sikkerheten. Valg av manuell gir i stedet for automatgir kan gjøre at du blir mer konsentrert og fokusert på kjøringen.

Om forfatteren

Hurtigruta Carglass® er et av Norges ledende selskap i bransjen for reparasjon og utskifting av bilglass, og vi betjener mer enn 60 000 kjøretøyeiere hvert år, 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, 365 dager i året.

[starrating]

, , ,

Ingen kommentarer.

Legg igjen en kommentar

hit counter