Eget nummerskilt på bilen

Foto:Wikimedia Commons

Fremdeles er dette uvisst om det kan bli innført i Norge og mange venter på en avgjørelse fra myndighetene.

Mange land i utlandet har hatt denne ordningen i årevis, feks vårt naboland Sverige. Et personlig nummerskilt på bilen vil kunne bestå av en egen tall eller bokstav sammensetning som feks OLSEN 007. I Sverige koster et slikt skilt 6000 kr hvor mesteparten av den summen går til et fond for trafikksikkerhet.

Over 16 000 svensker har benyttet seg av dette tilbudet og myndighetene har fått inn rundt 120 millioner kroner som har gått til diverse prosjekter. I Sverige er det slik at skiltet følger eieren og skifter man bil tar man ganske enkelt og setter skiltene på den nye bilen, så selve nummerskiltet er en engangs investering.

Hvorfor tar det så lang tid i Norge?

Allerede for 7 år siden når Vegvesenet skulle innføre et nytt datasystem var det praktisk mulig å innføre en slik ordning i Norge. Men pga att enkelte aktører som skulle bruke systemet hadde spesielle behov, ble arbeidet med å innføre personlige skilt nedlagt i 2007. Samferdselsminister Navarsete uttalte imidlertid året etterpå att det ikke var den politiske vilje det stod på.

Nå driver Statens Vegvesen på med og oppgraderer det eksisterende datasystemet, kan det nå bli innført personlig nummerskilt? Dessverre ser det ikke så lyst ut frykter jeg, for iflg statssekretær Lars Erik Bartnes skal dette avgjøres av byråkratene i departementet før statsråden får sin anbefaling. Og avgjørelsen vil bli tatt på grunnlag av departementets anbefaling sier Bartnes.

Og med kjennskap til statlig byråkrati tror jeg ikke det blir innført personlig nummerskilt i denne omgang heller, men håper selvfølgelig att jeg tar feil…

, , , , , ,

Ingen kommentarer.

Legg igjen en kommentar

hit counter