Dette må du vite om billån

Foto:Wikimedia Commons

Mange har brent seg på at de har tatt opp et ugunstig billån og sliter med høye renter. For å unngå at du havner i samme situasjon er det noen grep du kan ta før du søker lån. Sjekk disse tipsene før du tar opp billån.

Hvordan finne et gunstig billån

Skal du ta opp lån eller kreditt anbefaler jeg at du sjekker ut Finansportalen.no. Finansportalen er en tjeneste fra Forbrukerrådet og har som mål å gjøre det lettere å finne gode lån.

Hvis du har mulighet sjekk også ut om det er vil lønne seg å ta opp lån til bilkjøp med pant i bolig. Et gunstig billån på 100% av kjøpssummen hos Skandiabanken ligger på en effektiv rente på 6,85%.

Sammenlign rentevilkår på finansportalen.no


Ved gå inn på smålån på Finansportalen får du muligheten til å velge «ny bil». Du fyller så inn lånebeløp, kjøpesum, løpetid eller terminbeløp. Alder er frivillig. Når du trykker sammenlign vil du få opp en liste over de mest gunstige lånene.

Du vil så få en liste over de beste lånene ut ifra informasjonen du har oppgitt. Når du har du har funnet det beste lånet bør du sjekke lånevilkårene nøye.

Dobbelsjekk rentevilkår – feil lån kan bli dyrt

Velger du feil lån kan det bli dyrt og nesten umulig å endre. På grunn av tungvint lovgivning må pant i bilen overføres for å flytte lånet (refinansiere). Og dette er noe bankene svært sjeldent gjør av ulike grunner. Med et huslån kan du flytte lånet om renten ikke lenger er god. Sjekk alltid ut rentevilkårene grundig før du tar opp et billån.

Andre typer lån

Forbrukslån uten sikkerhet er en alternativ låneform hvis du ikke får billån. Med denne typen lån vil renten være litt høyere enn et vanlig billån. Du trenger til gjengjeld ikke sikkerhet og hvis du søker hos Centum Finans med BankID så kan du få lån på dagen.

Og skulle det være litt igjen av lånet når bilen en gang skal selges så unngår man att det er pant i bilen, mange skyr nemlig biler med pant i selv om de egentlig ikke trenger å være redd for det. Du kan feks stille deg følgende spørsmål: Du finner to like biler på finn.no som du er interessert i å kjøpe, den ene har heftelser og den andre har det ikke, hvilken bil kjøper du?

Våre venner har søkt biltips etter:

  • gunstig billån
  • mest gunstig billån

, , ,

One Response to Dette må du vite om billån

  1. Kenneth 08/07/2011 den 14:38 #

    Bra artikkel 🙂

Legg igjen en kommentar

hit counter