Den nye Suzuki Kizashi

Foto: Wikimedia Commons

Inntil nylig var dette en helt ukjent modell for undertegnede men etter å ha blitt oppmerksom på Suzuki Kizashi tenkte jeg å gå den litt nærmere i sømmene. Kizashi er et nokså fremmedartet ord for vi som ikke forstår japanske, men det betyr «omen» altså et slags fenomen eller et forvarsel om noe som skal skje. Og da spørs det om Suzuki Kizashi lever opp til navnet sitt.

Dette er en mellomstor sedan med et relativt friskt design og en bakende som oser av sportslighet med doble eksosrør som tiltrekker seg oppmerksomheten. Foreløpig er det bare ett motoralternativ som leveres i Norge og det er en 2,4 l på 178 Hk. Og det er standard med 4×4 og autmatgear som kan styres manuelt med «paddle shift» på rattet om man ønsker det.

Biltestere sier att bilen er sportslig og kjøre med et fint og presist understell, men att motoren ikke virker spesielt sprek. Interiør holder høy kvalitet og plassen i baksetet er som forventet best egnet for to personer.

http://www.youtube.com/watch?v=Cb5i6wHc-I8

Prisen på denne bilen i Norge vil ligge på rundt 430 000 kr og det er under hva tilsvarende konkurrenter som feks Passat kan vise til. Men prisen vil variere en god del alt etter som hvor mye ekstrautstyr kjøperen velger, grunnen til den relativt høye prisen er att mye av det som er vanligvis er ekstrautstyr kommer på Kizashi som standard.

Hvem kommer til å kjøpe denne bilen? Vel mitt tips er att det er nye kjøpere som ikke har hatt Suzuki tidligere.

Tekniske data:

L/B /H: 465 cm/182 cm/148 cm

Vekt: 1530 kg

Motor 2,4 l bensin

Gear: Trinnløs automatkasse

Effekt: 178 Hk og dreiemoment på 230 Nm

0-100 km/t: 8,8 sek

Toppfart: 205 km/t

Pris: Fra 440 000 kr

, , , ,

Ingen kommentarer.

Legg igjen en kommentar

hit counter