Den nye Alfa Romeo imponerer

Foto: Wikimedia Commons

Bilen blir lansert i Norge i september og er utpekt til å bli en direkte konkurrent til BMW 1-serie og Audi A3. Giulietta har fått veldig bra kritikk i motorpressen og topp plassering i Euro NCAP testen, faktisk er den bare slått av den nye BMW 5-serien som ligger på topp i kollisjonstesten.

Foreløpig finnes det fem forskjellige motor alternativ og to av disse er diesel utgaver, alle motorene er forøvrig ladet med turbo. Den minste motoren yter 104 Hk og den største er på 232 Hk og alle modellene blir levert med 6-trinns manuell gearkasse.

Alfa har utviklet et nytt system de kaller for Multiair og er et system som kontrollerer luftmengde til motorens innsug. Og i tillegg hydraulisk justering av ventilåpningene skal dette ilfg Alfa kunne øke momentet i motoren opp til 20% og utslipp til naturen tilsvarende. Alle motorene er også utstyrt med såkalt start/stopp system.

Alfa Romeo Giulietta ser faktisk en del større ut en forgjengeren 147, kanskje pga att den har 5 dører men i praksis er den 13 cm lengre. På avstand kan det se ut som den har bare to dører men det er fordi dørhåndtaket ligger relativt skjult helt oppe ved sidevinduet.

Med et friskt utseende, spreke motorer og ikke minst hvasse kjøreegenskaper kan dette bli en populær modell for Alfa Romeo.

Tekniske data for toppmodellen:

Motor: 1,75l 4 syl turbo

Effekt: 232 Hk og dreiemoment på 340 Nm

L/B/H: 435cm/180cm/146cm

0-100 km/t: 6,8 sek

Toppfart: 242 km/t

Pris: Starter på ca 300 000 kr

, , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Årets motor 2010 | BilTips.net - 19/08/2010

    […] Er også en liten motor som heter Fiat 1,4 l Multiair Turbo på 170 Hk. Multiair er et elektro/hydraulisk system utviklet av Fiat som kontrollerer innsugsventilene på motoren. I følge Fiat skal dette systemet gi 10% mer effekt og 15% mer moment samtidig som forbruket kan gå ned med opp til 10% Les også: Den nye Alfa Romeo imponerer […]

Legg igjen en kommentar

hit counter