Billig bensin i Norge?

Synes du bensin/diesel er dyrt i Norge?

Egentlig er det ikke det sett i forhold til nordmannens gjennomsnitts inntekt. Prisen på drivstoff kan variere en del rundt om i kongeriket pga lokale transportpåslag. Kort forklart betyr det att dess lenger en bensinstasjon ligger fra raffineri/tankanlegg dess dyrere vil drivstoffet være. Det er også grunnen til att det feks i Nord-Norge der det er lange avstander, har dyrere drivstoff enn i sentrale strøk i Sør-Norge.

Men som sagt prisen varierer, lokale priskriger og variasjoner på ukedager spiller inn. Husker for noen år siden da passert prisen på 1 liter bensin 10 kroner og den fortsatte raskt videre oppover. Da ble det kraftige reaksjoner blant det Norske folk og politikere engasjerte seg og faktisk bestemte regjeringen seg for å sette ned avgiften. Men neste gang prisen passerte 10 kr ble det nesten ikke lagt merke til en gang og grunnen til det er som jeg nevnte innledningsvis att Nordmenn har fått økt sin kjøpekraft betydelig de siste årene.

Les også: Slik sparer du drivstoff

Men om du fremdeles synes bensin eller diesel er dyrt i Norge er det mulig å spare en del kroner for det. Tipset er å følge med på lokale priskriger og ikke minst fylle opp tanken den rette dagen. Og den beste dagen er Mandags formiddag, selv fylte jeg opp tanken med diesel i dag(mandag) og prisen på min lokale billigstasjon var 10,74 kr litt senere på ettermiddagen hadde den økt med nesten 1 krone.

Hvordan er det med deg, sjekker du litt opp ang pris? Fyller du tanken på faste dager?

[starrating]

, , , , , ,

Ingen kommentarer.

Legg igjen en kommentar

hit counter