Bilkjøring i Italia

Italia har et godt utbygd offentlig transportnett, men hvis du ønsker å oppdage det landlige Italia er det absolutt å anbefale å leie bil.Foretrekker du å benytte deg av leiebil i Italia er det noen momenter som er viktige å ha fått med seg.

Motorveier

Italias vei nett består av ulike Autostradas, det vil si skattebelagte motorveier, og Super -staradas. Italias motorveier er tollbelagte.

Hvis du reiser fra Firenze til Venezia må du regne med å betale 15 Euro i veiskatt.   Super- stradas er mer landlige veier og har som oftest kun en kjørebane. Disse veiene er ofte landlige, men man må regne med at fartsgrensen er lavere da disse veiene går gjennom tettbygde strøk.

Bensinstasjonene ved motorveien er åpne 24 timer i døgnet, mens mange bensinstasjoner i det mer landlige Italia har lunsj mellom 12.30 og 15.00. De fleste av disse har likevel en selvbetjeningspumpe tilgjengelig.

Landlige veier, kystruter og veier lagt gjennom vindistrikt er ofte henvist til ved bruk av brune skilt. Italienske skilt er ikke nødvendigvis plassert på en intuitiv måte. Hvis du følger skiltenes henvisning til en spesifikk plass kan du oppleve at du befinner deg på en strekning uten videre instruksjoner. Dette betyr da at du må fortsette rett frem, noe som er selvsagt for Italienerne, men ikke for oss andre.

Foto: Wikimedia Commons

Kjøreregler

Husk alltid å kjøre i det høyre kjørefeltet i Italia. Flere italienere bryr seg ikke om å holde en trygg avstand mellom bilene, så det er viktig å beholde roen og ikke bli nervøs. Samtidig er ikke italienerne begeistret for sen kjøring. Fartsgrensen ligger på rundt 130 kilometer i timen, men ikke bli overrasket hvis du opplever at flere biler overgår denne grensen. Selv om mange italienere ikke er spesielt høflige bak rattet bør man unngå å bruke hornet, da dette kan utløse sinne  -såkalt ”road-rage” hos italienerne.  Det kan være verd å notere seg at barn under 12 år ikke har lov til å sitte i forsetet. Hvis man bryter dette kan man risikere å bli bøtelagt.

Hvis du foretrekker å ha friheten til å reise hvor du vil og når du vil, mens du ferierer i Italia, er leiebil ideelt. Bilkjøring i Italia kan være gøy så lenge man er utstyrt med kart og har litt tålmodighet i bagasjen.

God tur!

Om forfatteren

Kaisa skriver og distribuerer artikler for et uavhengig digitalmarkedsføringsbyrå for en mengde kunder i ulike bransjer. Artiklene som distribueres skal kunne anvendes som informasjon. Leseren bør allikevel alltid dobbeltsjekke informasjonen i artikkelen og ikke agere på basis av artikkelen.

Om holiday autos

holiday autos er verdens største leiebilformidler med leiebiler på flere enn 5000 destinasjoner rundt omkring i verden. I Norden finnes holiday autos i Sverige, Norge, Danmark og Finland. holiday autos er et heleid datterselskap av holiday autos international som eies av Sabre Holdings, et av verdens største reiseselskap. www.holidayautos.no

Våre venner har søkt biltips etter:

  • kjøring i italia

, ,

One Response to Bilkjøring i Italia

  1. Reisetips 29/04/2012 den 15:09 #

    Å oppleve Italia med leiebil er flott. Men husk at ved leie av bil i Italia er det ofte veldig høy egenandel på forsikringen. Prisen for å redusere denne til null er ofte like høy som selve leien. Pass på å velge et selskap som opererer med «normale» beløp og skaff deg et kredittkort som dekker egenandel på leiebil. Mye å spare på det!

Legg igjen en kommentar

hit counter