Bilkameraer sikrer deg bevis på veien – smart å ha!

Bilkameraer har blitt stadig mer populært også blant vanlige forbrukere.

Det som skiller bilkameraer eller «dashcams» fra standard bærbare videokameraer, er at de er spesielt tilpasset å filme mens du kjører. Dette betyr ofte at de ikke har batteri og trekker strøm fra 12-volts stikkontakt, de starter opptaket når bilen starter og stopper når bilen er slått av, og at de gamle klippene blir automatisk erstattet med nye, når minnet blir fullt. Mest vanlig er filming fremover med slike bilkamera, men det finnes modeller med en ekstra liten bakrutekamera som holder vakt over hva som skjer bak bilen.

Bilkameraer varierer i størrelse, det er alt fra små og subtile til stor fargeskjerm. De fleste har G-sensor (akselerometer) og merking av videoer fra når sensoren oppdager et sjokk. Noen har flere muligheter, som wifi live video i dedikerte apps og GPS som kan synkroniseres med Google Maps. I dag bilkamerorna økonomisk tilgjengelig for vanlige bilister og bildekvalitet, avansert, så selv motorsyklister og syklister har begynt å bruke dem.

Men det kan være ganske mange ledninger når du feste din bilkamera, så det kan være verdt å vurdere kabling – spesielt hvis du har en foran og en bak.

Det kan være meget lurt å ha et slikt bilkamera dersom du kjører mye. Nettbutikken Priskongen.no har mange smarte produkter, bl.a. bilkameraer som dette av god kvalitet:

bilkamera

Få bevis på hva som kan skje i trafikken med denne høykvalitets bilkamera som kan også skyte i mørket. Den registrerer i HD-kvalitet og fordi det er en DVR slik at du kan se hva som blir filmet direkte på skjermen. Hvis du ønsker å se fimlen og bilder i en større størrelse slik at du enkelt kan overføre dem til datamaskinen. Den har et innebygd minne og kan lagre filmer og bilder opp til 32 GB, og siden det har innebygd 4x zoomobjektiv tar bilder som er fire ganger mer vanlig vidvinkel.

,

Ingen kommentarer.

Legg igjen en kommentar

hit counter