Audi sliter med leveringen

Kjøpere av Volkswagen AG’s luksus merke Audi må vente i gjennomsnitt  tre til fire måneder for biler som A6 sedan. Selskapet driver fabrikkene på full gass i et forsøk på å holde tritt med etterspørselen, sier salgs-sjef Peter Schwarzenbauer.

«Hvis salget fortsetter å vokse som dette, vil det være vanskelig å si hvor lang tid det kan ta for å redusere ventetider,» Schwarzenbauer sa tirsdag i en telefon intervju fra Audis hovedkvarter i Ingolstadt. «Vi jobber på full kapasitet ved våre anlegg, og kan legge inn ekstra skift på lørdager.»

Kjøpere av Audi’s A6 som kommer ut i en ny versjon og salget starter i mars, den kompakte A3 har spesielt lang ventetid på grunn av modellenes popularitet, sier talskvinne Esther Bahne. Kunder får som som regel sine biler i løpet av åtte til 10 uker, sier hun.

Alle de tre store tyske bil-produsentene BMW, Mercedes-Benz og VW’s Audi rapporterer om økt salg i januar. Og alle produsentene har planer om å utvide fabrikker i år for å tilfredsstille økende etterspørsel fra Kina, USA og Tyskland.

Audi, BMW, Mercedes

Kunder hos BMW må vente så lenge som tre måneder for de fleste modeller og så lenge som seks måneder for X3 SUV, sier Birgit Hiller, en talskvinne for selskapet.

Mercedes ventetid

Ventetid på Mercedes-Benz som ligger på andre plass etter BMW i globale salget, er i nærheten av salget før krisen i 2007. Med de fleste biler som er bestilt nå er planlagt levert i begynnelsen av andre kvartal, sier Verena Mueller, en talskvinne for bilprodusenten.

«Blant de tre bilprodusentene, synes Audi å være i den mest spente situasjonen, sier Thierry Huon, en Paris-basert analytiker i Exane BNP Paribas. «Hvis du er tvunget til å levere to måneder etter dine konkurrenter, vet du  aldri hva kundene vil gjøre.»

Underleverandører

Audi jobber med leverandører for å sikre en jevn strøm av komponenter som de trenger for å holde produksjonen oppe. Men de sliter med å holde tritt med oppgangen i etterspørselen, sier Schwarzenbauer. Selskapet forventer å oppnå tosifret bil-salgvekst i Kina og USA i år og har som mål å vokse i et stillestående europeisk marked, sa han, og legger til at bransjen brede globale salg vil trolig øke med 5 prosent til 62 millioner biler .

Kilde: Automotive News

, , , ,

3 Responses to Audi sliter med leveringen

  1. Trygve 14/02/2011 den 15:43 #

    Men da er det vel ikke etterspørselen de sliter med, men leveringen?

  2. BilTips 14/02/2011 den 16:07 #

    Du har helt rett Trygve, her har det gått litt fort i svingene. Har fikset det nå, takk skal du ha 😉

Trackbacks/Pingbacks

  1. Bruk advokat ifb. med opphavsrettskrenkelse (tyveri av innhold) - Webforumet.no - 21/08/2011

    […] kopiert fra min side http://www.bilinform.no/artikler/aud…everingen.html Original her: Audi sliter med levering | BilTips.net __________________ Videosiden.com | BilTips.net | […]

Legg igjen en kommentar

hit counter