Årets motor 2010 del 2

Her kommer fortsettelsen av årets motor 2010, denne konkurransen har etterhvert blitt en prestisjetung sak som motorprodusentene setter høyt. Grunnen til dette er selvfølgelig att kommer du høyt på denne listen, eller vinner betyr det utrolig mye sett med tanke på markedsføring og publisitet. Det er 65 motorjournalister fra 32 land som sitter i juryen og selve kåringen ble foretatt i slutten av juni.

2 til 2,5 liter

Her var det Audi sin klassiske 2,5 liters fem sylinder turbo-motor som stakk av med seieren, denne motoren har røtter tilbake i de klassiske quattro dagene på 80-tallet. Til å være en 2,5 l har den nokså høy effekt, 340 Hk faktisk og et moment på 450 Nm.

2,5 liter til 3 liter

Her vant BMW med sin velkjente 3 liters twin-turbo rekkesekser som yter 306 Hk og har et moment på 400 Nm. BMW tok også andreplassen i denne klassen med sin like velkjente 3 liters twin-turbo diesel.

3 liter til 4 liter

Nok en seier til BMW, denne gang til 4 liters V8 motoren som sitter i BMW M3. Mao en skikkelig «performance» motor med separate gasspjeld på hver sylinder  og den når sin toppeffekt på 42o Hk på hele 8250 o/min.

Over 4 liter

Denne ble jo vunnet av Mercedes sin store AMG motor den 6,2 liters sterke V åtteren, les mer om den i Årets motor 2010 I motsetning til en del andre motorprodusenter fortsetter Mercedes med motorer med stort volum. Er det en arv fra «amerika-perioden»? Men uansett det er ikke  noe galt med det, volum har alltid fungert det vet vi godt.

Foto: Wikimedia Commons

, , , , ,

Ingen kommentarer.

Legg igjen en kommentar

hit counter