Årets motor 2010

Foto:Wikimedia Commons

Årets vinner ble faktisk den samme som i fjor nemlig Volkswagens lille og populære 1,4 l TSI motor. Det spesielle med denne motoren er att den er dobbelt ladet med turbo og kompressor, denne kombinasjonen gjør att den faktisk kan ta ut et moment på 240 Nm allerede på 1500 o/min. Maks effekt som blir tatt ut er på 178 Hk, denne motoren blir brukt i flere modeller som feks: Golf, Jetta, Touran og Tiguan.

Årets effekt motor

Det ble Mercedes – AMG sin 6,2 l V8 maskin som yter 525 Hk og har et moment på 630 Nm. Denne motoren blir brukt i en rekke av toppmodellene til Mercedes, S, SL, CL og på E klassen. Faktisk tok den en suveren seier i denne klassen, nr 2 på listen Porsche var hele 95 poeng bak. Verdt og merke seg att dette er en såkalt «sugemotor» og ikke en som trenger kunstig tilførsel av luft for å få høy effekt.

Årets nye motor

Er også en liten motor som heter Fiat 1,4 l Multiair Turbo på 170 Hk. Multiair er et elektro/hydraulisk system utviklet av Fiat som kontrollerer innsugsventilene på motoren. I følge Fiat skal dette systemet gi 10% mer effekt og 15% mer moment samtidig som forbruket kan gå ned med opp til 10% Les også: Den nye Alfa Romeo imponerer

Årets miljømotor

Ingen bombe att det ble Toyota sin hybridmotor som sitter i Prius. Den er på 1,8 l og sammen med elektromotoren yter den 134 Hk. Toyota er ledende i verden på hybrid-teknologi og snart kommer også en hybridversjon av Toyota Auris.

Under 1 liter

Nok en seier til Toyota i denne klassen, det er en 3 sylindrers 1,0 liter og yter 67 Hk. Den veier bare 67 kg og er en av de letteste bil motorene som noen gang er produsert. Denne motoren blir også forøvrig brukt av Citroën, Peugeot, Subaru, Daihatsu og det relativt ukjente merke Sirion.

1 til 1,4 liter

Det er som kjent VW sin TSI motor som ble kåret som årets motor, se øverst i denne artikkelen.

1,4 liter til 1,8 liter

Der vant samarbeidsprosjektet til BMW PSA(Peugeot/Citroën) Dette er en 1,6 liters turbomotor  som også benytter BMW sitt utviklede start/stopp system. En sterk og kraftig motor er dette på 175 Hk og har et moment på 260 Nm.

1,8 liter til 2 liter

Det er BMW sin 2 liters twin-turbodiesel som vant denne klassen og dette er verdens første fire sylindre motor med variabel twin-turbo lade teknologi. Denne dieselmotoren yter 204 Hk og vant denne klassen nokså suverent foran Audi sin 2 liters TSI motor. Om du er hardnakket bensin entusiast burde du prøve denne motoren, denne er faktisk så god att du kanskje vil vurdere sterkt denne fremfor bensin neste gang du kjøper ny bil.

Årets motor 2010 del 2

, , , , , , ,

Ingen kommentarer.

Legg igjen en kommentar

hit counter